Bellen: +31(0) 36 - 820 00 50

Energiemonitoring

Beperk de pieken in uw energieverbruik

In de vrije energiemarkt wordt de hoogte van uw energienota sterk bepaald door de pieken in het energieverbruik. Organisaties met een jaarlijks energieverbruik van meer dan 170.000 m3 gas of 100 kW elektriciteit worden afgerekend op basis van gemeten verbruik en gebruikte capaciteit tijdens pieken. De geïnstalleerde energiemeters registreren het verbruik per tijdseenheid.

Monitoren van het energieverbruik geeft u inzicht in zowel de pieken van energieverbruik als de verbruikte hoeveelheid energie. Daarbij maakt energiemonitoring duidelijk wanneer uw onderneming pieken aan energie verbruikt.

Is uw energieverbruik lager dan 170.000 m3 gas of 100 kW elektriciteit? Dan valt u automatisch in een standaard verbruikersprofiel dat met een landelijke meting wordt samengesteld. Wilt u zeker weten dat u op het juiste profiel wordt afgerekend? Of wilt u meer inzicht in de pieken van uw energieverbruik? Dan biedt energiemonitoring de oplossing.

De Aanpak

Lectium verzamelt de gegevens van uw energieverbruik en leest de meetgegevens op afstand uit via een telemetriesysteem dat in uw bedrijf wordt geïnstalleerd. Meetgegevens worden zo snel verzameld. Lectium doet benchmark met best of class gegevens van vergelijkbare situaties.

Bij afwijkingen in het normaalpatroon informeert Lectium u direct en reikt mogelijkheden aan om soortgelijke afwijkingen te vermijden. Periodiek (wekelijks, maandelijks) ontvangt u rapportages van verbruik en capaciteit.

Resultaat

Lectium maakt overzichtelijke rapportages waardoor u inzicht krijgt in uw energieverbruik en begeleidt u in het aanpassen van uw verbruikspatroon om zo besparingen te realiseren. Lectium geeft u advies over efficiënte energie-inkoop en bewaakt de gecontracteerde capaciteit in uw energiecontract. Zo verhoogt u eveneens het energiebewustzijn binnen uw bedrijf.

Lectium Webportal

Verlaag uw energiekosten en energieverbruik met ons hoogst geavanceerd webbased energiemonitoringsysteem. Creëer eenvoudig inzicht in u energiestromen en CO2-uitstoot, ontdek het besparingspotentieel en monitor de resultaten van uw besparingacties.

Dankzij de intuïtieve opbouw en de logische structuur behaalt u snel de eerste successen: nog lagere energiekosten en nóg beter ingeregelde systemen.


De voordelen van Energiemonitoring:

 • Compleet inzicht in uw energiekosten, energieverbruiken en CO2-uitstoot;
 • Snel resultaat en hoge rendementen;
 • Volledig geautomatiseerd inzicht in uw besparingspotentieel;
 • Automatische import van gegevens uit uw Gebouw Beheer Systeem of telemetrische meter;
 • Monitor de resultaten van uw energiebesparingsacties.
De voordelen van onze Webportal:

 • Modulair in opbouw: energieanalyses, rapportages, alarmen, overzichten en dashboards;
 • Eenvoudig te koppelen aan uw Gebouw Beheer Systeem en telemetrische (tussen) meter;
 • Direct alarm bij afwijkingen in energieverbruik;
 • Automatische rapportages op het juiste moment op de juiste plaats;
 • Volledig webbased en eenvoudig en flexibel in gebruik;
 • De marktwerking van vraag en aanbod (analyses, risico's en verwachtingen).

Demo Webportal

Voor een demo van onze Webportal klik hier (inlogcodes kunt u telefonisch of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanvragen).

Meer weten?

Wilt u meer weten over Energiemonitoring, neem dan contact op via 036 82 000 50 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland en Duitsland met meertalige adviseurs.

 

 

Contact