Bellen: +31(0) 36 - 820 00 50

Energie inkoop

Energie, uw belangrijkste grondstof!

Lectium doet namens en in samenwerking met haar klanten de contractonderhandelingen om energie in te kopen. De contracten sluit u met de energieleverancier en netbeheerder. Ook uw facturen blijft u ontvangen van de nutsbedrijven en niet van Lectium. Onze doelstelling is niet om u te laten switchen van leverancier, maar juist om in de eerste instantie bij uw eigen leverancier de scherpste prijs voor u uit te onderhandelen. Uiteindelijk maakt u zelf de keuze wat te doen.

Het inkopen van energie kan op veel verschillende manieren. Afhankelijk van de grote van uw bedrijf en/of energieverbruik is het raadzaam om in overleg met u een goede inkoopstrategie te bepalen. Energie inkoop is voor veel bedrijven een eenmalige aangelegenheid die slechts 1 keer in de 2, 3 tot 5 jaar terug komt. Het is dus zaak om dan het juiste moment te kiezen om in te kopen. Dit moment kan juist ergens zijn in een periode dat u zich helemaal niet bezighoudt met uw energiezaken. Dat is ook logisch want uw inkomsten liggen ergens anders. Lectium monitort namens haar klanten dagelijks de energieprijzen zodat zij nooit het juiste moment van inkoop kunnen missen.

Energie inkoop is vaak de eerste stap naar besparing. Als u dat goed doet kunt al veel euro’s besparen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs van energie binnen een jaar kan soms wel zo’n 30% zijn. Het belangrijkste bij de inkoop van energie is dus niet de grote van het volume, maar het moment van inkopen.

Inkopen via Lectium betekent dat u altijd scherpe prijzen betaalt voor uw energie en dat het voor u geregeld wordt! Lectium is onafhankelijk en zal dan ook bij de inkoop van uw energie, prijzen uit onderhandelen bij verschillende grote leveranciers.

Separate inkoop

Lectium zorgt voor de best mogelijke voorwaarden en inkoop van energie voor haar klanten. Dit kan gaan om klanten die per direct een contract moeten afsluiten, of om klanten die gedurende een lopend contract kunnen en willen anticiperen op vooruitzichten op de energiemarkt. In elk geval wordt een inkoopstrategie samen met u bepaald. Lectium voert deze dan namens u uit.

Collectieve inkoop

Lectium koopt ook energie in voor brancheorganisaties, winkeliersverenigingen of clusters van bedrijven (bijvoorbeeld geclusterd op een bedrijventerrein). In het geval van collectieve inkoop hebben alle partijen dezelfde contractvoorwaarden en prijzen, maar wel allemaal hun eigen separate contract met de leverancier. Bij collectieve inkoop is een vereiste dat alle klanten op 1 moment tekenen gezien de geldigheidsduur van de leveringsprijzen.

Machtiging

Energie inkopen doet Lectium op basis van een inventarisatie van uw energiehuishouding. Om een dergelijk overzicht te maken hebben wij uw verbruiks- en contractgegevens nodig. Deze kunnen wij namens u opvragen bij uw energieleverancier en netbeheerder. U zult begrijpen dat leveranciers niet zomaar verbruiksgegevens van hun klanten vrijgeven. Zodoende heeft Lectium een machtiging nodig om uw verbruiksgegevens op te vragen. Hierbij wordt opgemerkt dat de machtiging slechts geldig is voor het vrijblijvend opvragen van de informatie bij de leverancier om zo uw huidige situatie goed in kaart te krijgen.

Bijkomend voordeel is dat u zich hierdoor kunt focussen op uw core-business. U of uw boekhouder hoeft zich dus niet meer bezig te houden met het op- of uitzoeken van facturen, slot- of eindafrekeningen dan wel energiecontracten in uw administratie.

 

Energieprijzen

De energieprijzen zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Deze factoren zijn o.a.:

Lectium Energie inkoop

  • Weersinvloeden;
  • Olie, gas en kolen prijzen;
  • Onrust in de olieproducerende landen (veelal het Midden-Oosten);
  • De groei van de economie in Azië en de daarbij komende stijgende vraag naar energie;
  • Het onderhoudt en de bouw van kern- en energiecentrales;
  • De ontwikkelingen en productie van duurzame energie;
  • De crisis binnen Europa en de reactie van EU hieromtrent;
  • De marktwerking van vraag en aanbod (analyses, risico's en verwachtingen).

 

 

 

 

 

 

 

Energie besparen in vier stappen via de Click ´n´ Go Screening

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over energie inkoop, neem dan contact op via 036  82 000 50 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze Locaties

Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland en Duitsland met meertalige adviseurs.

 

 

Contact